‘Woningstoffeerder(s): het vak met de paplepel ingegoten

Jeroen (links) en Maarten

Maarten en Jeroen, zonen van de grondleggers van HD interieurs zijn beiden al vele jaren werkzaam in het bedrijf en tevens mede-eigenaar. Maarten was als kind al geïnteresseerd in het vak zijn vader. Als tiener koos hij voor vakantiebaantjes bij HD interieurs. Na het voortgezet onderwijs volgde hij de opleiding tot (woning)stoffeerder. “Net als mijn vader, ben ik eigenlijk altijd bezig met mijn vak. Ik vind het mooi om direct het resultaat te zien van mijn werk. Ook het contact met de klanten geeft mij veel energie. In de toekomst zal ik – net als Jeroen –  meer verkoop en advies gaan doen.” Jeroen koos aanvankelijk voor een studie Bedrijfskunde. Tijdens een overbruggingsperiode ontdekte hij dat werken met zijn handen hem de meeste voldoening gaf. Zo kwam Jeroen terecht bij HD Interieurs, het ‘thuisfront’. Dat beviel hem zo goed, dat hij besloot zich blijvend in te zetten voor het bedrijf.

Ervaring en vernieuwing

Beiden leren veel van de kennis en ervaring van hun vaders, die nog werken in het bedrijf. Maarten en Jeroen hebben ambities voor de toekomst, maar willen het contact met hun klanten persoonlijk houden en de structuur overzichtelijk. Jeroen: “We blijven graag met beide benen op de grond. Het bestaande concept is stabiel en houden we graag zo. Hoewel je natuurlijk tegelijk voortdurend bezig bent met het volgen van nieuwe ontwikkelingen en professionalisering. Zo kunnen onze klanten tegenwoordig online een offerte-aanvraag doen. En natuurlijk bezoeken we (internationale) beurzen om de nieuwste trends met eigen ogen te aanschouwen.” Onlangs opende HD interieurs een tweede vestiging in Vriezenveen. Maarten: “Dit kwam op ons pad. Een mooie kans om een volgende stap te maken met HD interieurs. De winkel is daar gevestigd in het verzamelpand van Löwik Meubelen. Zo kunnen klanten hun complete inrichting uitzoeken. En dat alles onder één dak!”

Trends: Laminaat en pvc vloeren

In de loop der jaren is er veel veranderd, constateren de jonge ondernemers. De stoffeerdersmarkt ziet er ook flink anders uit dan in de beginjaren van HD Interieurs. “De concurrentie is flink toegenomen. En voorheen verkochten we vooral tapijt, nu zijn ‘harde vloeren’ van laminaat en pvc de trend. “Uiteraard kun je als woningstoffeerder ook niet meer om online service heen.” De hoge service en kwaliteit, zoals ingezet door de grondleggers, vormen de belangrijkste uitgangspunten van HD interieurs. Jeroen: “Voor we aan de slag gaan willen we een goed beeld hebben van de situatie en wensen van de klant. Daarom gaan we – als het mogelijk is – altijd vooraf kijken én meten we zelf de maten in.” De nuchtere, degelijke en zakelijke inborst kregen de heren met de paplepel ingegoten. “Alle beslissingen rondom ons bedrijf nemen we weloverwogen.” Binnen het achtkoppige team woningstoffeerders is de sfeer onderling van oudsher open en gemoedelijk. Maarten: “We doen dit werk samen, er is weinig hiërarchie. En dat willen we graag zo houden.”